logo

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova

cu privire la confirmarea jurnaliștilor din partea Publicației Periodice Independente „Observatorul de Nord” pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024


https://a.cec.md/index.php/ro/cu-privire-la-confirmarea-jurnalistilor-din-partea-publicatiei-periodice-indepen-2751_110548.html

HOTĂRÂRE cu privire la confirmarea jurnaliștilor din partea Publicației Periodice Independente „Observatorul de Nord” pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024   Publicația Periodică Independentă „Observatorul de Nord” din or. Soroca a înaintat Comisiei Electorale Centrale o cerere privind confirmarea a 8 jurnaliști pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024. În temeiul art. 1, 80

HOTĂRÂRE
cu privire la confirmarea jurnaliștilor din partea Publicației Periodice Independente
„Observatorul de Nord” pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale
și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024
 
Publicația Periodică Independentă „Observatorul de Nord” din or. Soroca a înaintat Comisiei Electorale Centrale o cerere privind confirmarea a 8 jurnaliști pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.
În temeiul art. 1, 80 alin. (8) lit. d) și 89 alin. (6) din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 11, 14, 15, 19 din Regulamentul privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1137/2023, Comisia Electorală Centrală hotărăște:
 
1. Se confirmă 8 jurnaliști din partea Publicației Periodice Independente „Observatorul de Nord” pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024, conform anexei.
2. Jurnaliștii confirmați își desfășoară activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova și beneficiază de drepturile observatorilor în condițiile art. 88 alin. (9) din Codul electoral nr.325/2022.
3. Hotărârea se comunică entității care a solicitat confirmarea jurnaliștilor.
4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președinta
Comisiei Electorale Centrale                                                                 Angelica CARAMAN
 
Chișinău, 2 august 2024
Nr. 2673
 
Anexă
la hotărârea Comisei Electorale Centrale
nr. 2673 din 2 august 2024
 
Lista
 jurnaliștilor din partea Publicației Periodice Independente „Observatorul de Nord”
pentru reflectarea și monitorizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului
republican constituțional din 20 octombrie 2024
 
Nr.
d/o
Numele, prenumele
  1.  
Cobasneanu Victor
  1.  
Musenco Angela
  1.  
Sterbate Vadim
  1.  
Cornea Elena
  1.  
Cioca Dorina
  1.  
Tighinean Denis
  1.  
Ribalchin Inna
  1.  
Bugai Ala