Astăzi, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate

  • 11.07.2021
  • 4230
  • 0

Astăzi, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii urmează să aleagă cei 101 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Pentru organizarea scrutinului din acest an au fost deschise 2150 secții de votare: 2000 pe teritoriul țării, incluzând 41 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului și 150 în afara Republicii Moldova.

La ora 07:00 și-au început activitatea toate secțiile de votare din țară. Alegătorii sunt așteptați la urne până la ora 21.00.

În secțiile de votare din străinătate, procesul de votare a demarat la ora locală 07:00. Astfel, până în acest moment este în desfășurare procesul de votare în cadrul secțiilor constituite în Japonia, China, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statul Qatar, Israel, Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia, Lituania.

Pentru alegerile parlamentarea anticipate au fost tipărite peste 3,6 milioane buletine de vot, dintre care peste 726 mii au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de 2 400 de observatori acreditați de către CEC.

Amintim că exercitarea dreptului la vot poate fi realizat în baza următoarelor acte:

-   pentru secțiile de votare din țară: buletinul de identitate valabil, buletinul de identitate provizoriu, sau livretul de militar;

-   pentru secțiile de votare din afara țării: pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat, buletinul de identitate sau livretul de marinar.

Comisia Electorală Centrală îndeamnă și vă încurajează să votați conștient și responsabil.