Astăzi este ultima zi când pot fi publicate rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală pentru CEU nr.38, municipiul Hâncești

  • 09.03.2020
  • 1145
  • 0

Comisia Electorală Centrală atenționează că luni, 9 martie curent, este ultima zi când pot fi publicate rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală, pentru alegerile parlamentare noi, din circumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, care vor avea loc în această duminică.

Potrivit legislației electorale, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. În perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferinţele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiţia înştiinţării prealabile a Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a se publica în mass-media materiale, interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri parlamentare noi”.

Amintim că la 15 martie 2020, vor avea loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, mun. Hâncești.