Au fost constituite consiliile electorale de circumscripție electorală în 14 localități din țară

  • 08.10.2021
  • 1626
  • 0

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 14 consilii electorale de circumscripție electorală de nivelul I în localitățile unde urmează să se desfășoare alegerile locale noi pentru funcția de primar din 21 noiembrie curent.

Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, consiliile electorale urmează să-și aleagă din rândul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul. Totodată, consiliile urmează să facă publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar, cu 24 de ore până la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

Anterior, pe 1 octombrie, a fost constituit Consiliul electoral de circumscripție electorală de nivelul II, municipiul Bălți.

Tot astăzi, Comisia a acreditat 22 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”, în vederea monitorizării scrutinului din 21 noiembrie 2021. Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 7 zile până la ziua alegerilor, adică 13 noiembrie 2021.

Amintim că pe 21 noiembrie 2021 vor avea loc alegeri locale noi în 15 localități din Republica Moldova.

Informații suplimentare găsiți pe pagina web oficială a Comisiei, la rubrica Alegeri locale noi 21 Noiembrie 2021