CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi din 16 mai 2021

  • 16.02.2021
  • 1685
  • 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Hîrtop, raionul Cimișlia și comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni, stabilite pentru data de 16 mai 2021.

Perioada electorală va începe pe 4 martie curent. Ulterior vor fi constituite circumscripțiile electorale și organele electorale ierarhice inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, degrevați/convocați funcționarii implicați și organizată instruirea lor, desemnați și înregistrați candidații, susținută financiar campania electorală, generate listele electorale și tipărite buletinele de vot.

După desfășurarea scrutinului și totalizarea rezultatelor votării pe circumscripție, documentele electorale sigilate privind organizarea și desfășurarea alegerilor vor fi prezentate instanțelor de judecată pentru validarea mandatelor de primar.

Hotărârea CEC va fi remisă pentru informare și aplicare reprezentanților autorităților publice locale din comuna Hîrtop, raionul Cimișlia și comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni, partidelor politice din Parlament, precum și organelor electorale locale după constituirea acestora.