CEC anunță despre inițierea elaborării și prezintă spre consultări publice proiectul hotărârii „Cu privire la crearea Grupului interinstituțional de lucru pentru elaborarea și pilotarea Sistemului Informațional de Vot prin Internet

  • 23.09.2022
  • 1709
  • 0

Comisia Electorală Centrală inițiază procedura de creare a grupului de lucru interinstituțional în scopul elaborării și pilotării Sistemului Informațional de Vot prin Internet. Anterior, prin hotărârea  nr. 572/2022, CEC a aprobat Conceptul Sistemul de vot prin internet „e-Votare”, documentul fiind transmis Guvernului Republicii Moldova și Parlamentului spre examinare.

Sistemul de vot prin internet are scopul de a oferi cetățenilor Republicii Moldova un instrument alternativ de vot, astfel încât procesul electoral să devină mai accesibil, incluziv, sigur și inovativ. Va fi destinat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, oriunde s-ar afla, iar un obiectiv specific al acestei metode de vot îl reprezintă asigurarea accesului la procesul electoral pentru cetățenii aflați în dificultatea de a se deplasa la secția de votare.

Proiectul de hotărâre „Cu privire la crearea Grupului interinstituțional de lucru pentru elaborarea și pilotarea Sistemului Informațional de Vot prin Internet” este disponibil pe pagina web oficială a Comisiei sau accesând linkul: https://a.cec.md/ro/procesul-decizional-3379.html .

Recomandările asupra proiectului de document supus consultării publice urmează a fi expediate până la 7 octombrie 2022 inclusiv, la adresa: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău, MD 2012 sau la adresa electronică: info@cec.md.