CEC lansează concursul de desene „Alegeri în era digitală”

  • 03.02.2023
  • 2193
  • 0

În Contextul Zilei Internațională a Alegerilor, Comisia Electorală Centrală lansează concursul de desene cu tema „Alegeri în era digitală”.

La concurs pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 12-20 de ani. Acesta se va desfășura într-o singură etapă. Desenele vor aborda una din temele: egalitatea votului, accesibilitatea în procesul electoral, importanța și valoarea fiecărui vot, alegeri în era tehnologiilor digitale.

Lucrările vor fi ilustrate pe foaie de hârtie specială pentru desen A3 și vor conține fișa bibliografică a participantului, pe verso, (nume/prenume, vârsta, instituția, localitatea, număr de telefon, ziua/luna/anul nașterii, adresa email dacă există). Totodată, desenele nu trebuie să conține mesaje de provocare la adresa unor persoane sau grupuri de persoane, îndemn la violență, instigare a vrajbei naționale, promovare sau discreditare a partidelor politice sau altor instituții.

Un autor va prezenta o singură lucrare. Desenele care nu corespund cerințelor nu vor fi examinate.

Lucrările vor fi expediate pe adresa Comisiei Electorale Centrale (mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, 119) sau pe adresa de email comunicare@cec.md cu subiectul „Concurs desene „Alegeri în era digitală”, cu toate informațiile solicitate.

Termenul limită este 14 Aprilie 2023.

Lista câștigătorilor va fi făcută publică la data de 1 Mai 2023. Cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Regulamentul de participare la concurs îl puteți citi aici.