Comisia Electorală Centrală a examinat rapoartele financiare ale concurenților electorali, pentru cea de a patra săptămînă de campanie electorală

  • 08.05.2018
  • 693
  • 0

Chișinău, CEC – În ședința de astăzi, 8 mai, 2018, Comisia Electorală Centrală a examinat rapoartele financiare prezentate de către concurenții electorali înscriși în cursa pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018. Astfel, conform programului calendaristic, pînă pe data de 4 mai, au prezentat rapoartele la CEC: Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic Partidul Nostru, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal, Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova și Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”. Rapoartele pot fi găsite pe următorul link.

În urma verificării, Comisia a constatat că rapoartele depuse de partidele sus menționate, au fost întocmite și prezentate în corespundere cu prevederile Codului electoral și a Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale.

Partidul Politic Democrația Acasă și Partidul Politic „Partidul Verde Ecologist”, au informat CEC, că nu și-au deschis cont bancar cu destinația ” Fond electoral”. Totodată, Partidul Politic „Casa Noastră – Moldova” a informat Comisia, că prima bancă l-a care s-a adresat a refuzat deschiderea contului, astfel setul de acte necesare pentru deschiderea acestuia au fost depuse la o altă bancă. Partidul „PARTIDUL RUSO-SLAVEAN DIN MOLDOVA”, nu a prezentat nici o informație despre faptul dacă își va deschide sau nu  cont cu mențiunea ”Fond electoral” și dacă va suporta cheltuieli în campania electorală.

Tot în ședința de azi, Comisia a acreditat un observator internațional din partea Asociației Pro Democrația Club Tîrgu Neamţ din România, și 115 observatori naționali din partea Asociației obștești „MIRAD”.

Pînă în prezent, Comisia a acreditat 13 observatori internaționali din partea a 6 instituții și 512 de observatori naționali din partea a 3 organizații obștești. Lista integrală va fi disponibilă pe următorul link

Alte hotărîri, aprobate azi, au vizat atribuirea și ridicarea mandatelor de consilier în consiliile locale din mai multe localități.