Comisia Electorală Centrală a recepționat primele cereri în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

  • 26.12.2018
  • 7758
  • 0

Chişinău, CEC –  Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a primilor patru potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus, pe parcursul zilei de astăzi, 26 decembrie 2018, documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

În urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

  • Partidul Democrat din Moldova;
  • Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”;
  • Partidul Comuniștilor din Republica Moldova;
  • Partidul Politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Conform Codului electoral, Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul rămîne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali, pe circumscripția națională, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. 

Totodată, CEC a recepționat două cereri pentru înregistrarea în calitate de participați la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, depuse de către Partidul Democrat din Moldova și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Comisia va examina actele înaintate și va decide, în termen de 3 zile, asupra înregistrării în cursă a competitorilor la referendum.

Tot astăzi, la consiliile electorale de circumscripție uninominale au fost depuse cereri pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale.