Nr. 2711 - cu privire la acreditarea experților electorali internaționali din partea Comisiei Centrale pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor Republicane a Republicii Belarus în vederea monitorizării alegerilor locale generale și celor parlamentare noi din 20 octombrie 2019

  • 20.09.2019
  • 768
  • 0

HOTĂRÎRE

cu privire la acreditarea experților electorali internaționali din partea Comisiei Centrale

pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor Republicane a Republicii Belarus

în vederea monitorizării alegerilor locale generale și celor parlamentare noi

din 20 octombrie 2019

 

Comisia Centrală pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor Republicane a Republicii Belarus a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers privind acreditarea a două persoane în calitate de experți electorali internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale generale și celor parlamentare noi din 20 octombrie 2019.

În temeiul art. 18 alin. (2), (5) și art. 68 alin. (3) din Codul electoral nr. 1381/ 1997, pct. 5 și pct. 9 alin. (2) și pct. 15 din Regulamentul privind statutul observatorilor și procedura de acreditare a acestora, aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 332/2006, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ş t e:

 

1. Se acreditează în calitate de experți electorali internaționali două persoane din partea Comisiei Centrale pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor Republicane a Republicii Belarus în vederea monitorizării alegerilor locale generale și celor parlamentare noi din 20 octombrie 2019, conform anexei.

2. Persoanele acreditate în calitate de experți electorali internaționali își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

3. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                        Dorin CIMIL

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                                            Maxim LEBEDINSCHI

 

Chişinău, 20 septembrie 2019

Nr. 2711

 

Anexă

la hotărîrea Comisei Electorale Centrale

 nr. 2711 din 20 septembrie 2019

 

Lista

 persoanelor acreditate în calitate de experți electorali internaționali din partea

Comisiei Centrale pentru Alegeri și Desfășurarea Referendumurilor Republicane

a Republicii Belarus în vederea monitorizării alegerilor locale generale

și celor parlamentare noi din 20 octombrie 2019

 

Nr. d/o

Numele, prenumele

Pașaport

Cetățenia

  1.  

Hurzhy Andrei

 

Republica Belarus

  1.  

Lasiakin Aliaksandr

 

Republica Belarus