Nr. 4274 - cu privire la acreditarea observatorilor din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

  • 19.09.2020
  • 2034
  • 0

H O T Ă R Â R E

cu privire la acreditarea observatorilor din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos

în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor

Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020

 

Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers privind acreditarea a unei persoane în calitate de observator național și a unei persoane în calitate de observator internațional pentru monitorizarea alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

În temeiul art. 18 alin. (2), (5) și art. 68 alin. (3) din Codul electoral nr. 1381/1997, pct. 5, pct. 9 subpct. 1), 2) și pct. 15 din Regulamentul privind statutul observatorilor și procedura de acreditare a acestora, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 332/2006, cu modificările ulterioare, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:

 

1. Se acreditează în calitate de observator național doamna Vâlcu Ecaterina (cetățean al Republicii Moldova, buletin de identitate _______) din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

2. Se acreditează în calitate de observator internațional domnul van Eijk Floris (cetățean al Regatului Țărilor de Jos, pașaport _______) din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

3. Persoanele acreditate în calitate de observatori își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                                   Dorin CIMIL

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                                                 Maxim LEBEDINSCHI

 

Chișinău, 19 septembrie 2020

Nr. 4274