Nr. 4532 - cu privire la atribuirea unor mandate de consilier în Consiliul sătesc Baurci, UTA Găgăuzia

  • 01.12.2020
  • 2255
  • 0

HOTĂRÂRE

cu privire la atribuirea unor mandate de consilier

în Consiliul sătesc Baurci, UTA Găgăuzia

 

Comisia Electorală Centrală a recepționat cererile de demisie a consilierului Torlac Grigori ales pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și a consilierului independent Carapirea Alexandr din cadrul Consiliului sătesc Baurci, UTA Găgăuzia, precum și documentele necesare atribuirii mandatelor de consilier următorilor candidați supleanți.

Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul sătesc Baurci îi revine candidatului supleant Cristev Andrei de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Comrat (sediul Central) din 28 octombrie 2019.  La atribuirea mandatelor s-a ținut cont de declarația de refuz depusă de candidatul supleant Țaran Ivanna de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”.

Întrucât a devenit vacant mandatul unui consilier independent, se restabilește șirul descrescător, iar după restabilirea acestuia, cea mai mare valoare numerică îi revine candidatului supleant independent Calpacci Constantin, confirmat prin aceeași hotărâre a instanței.

Totodată, Comisia constată că cererile de demisie ale consilierului Torlac Grigori și Carapirea Alexandr au fost depuse la consiliu pe data de 14 septembrie și respectiv 28 octombrie 2020, iar la Comisie acestea au fost recepționate pe 27 noiembrie 2020, astfel rezultând faptul că secretarul Consiliului sătesc Baurci nu a respectat termenul stabilit la pct. 29 din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare şi validare a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019.

În temeiul art. 18 alin. (2), art. 22 alin. (1) lit. u), art. 144 alin. (10) și alin. (12) din Codul electoral nr. 1381/1997, art. 5 alin. (2) lit. f) și alin. (3) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local și în conformitate cu pct. 15 lit. e), pct. 23, pct. 27 și pct. 29 lit. b), e) și g) din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019, Comisia Electorală Centrală hotărăște:

 

1. Se ridică, în baza cererilor de demisie, mandatul consilierului Torlac Grigori ales pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și mandatul consilierului independent Carapirea Alexandr aleși în Consiliul sătesc Baurci, UTA Găgăuzia.

2. Se atribuie mandatele de consilier în Consiliul sătesc Baurci, UTA Găgăuzia, candidatului supleant Cristev Andrei de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și candidatului supleant independent Calpacci Constantin.

3. Se preavizează consilierii Cristev Andrei și Calpacci Constantin asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

4. Se atenționează secretarul Consiliului sătesc Baurci, doamna Carapunarlî Valentina, asupra necesității respectării termenului stabilit la pct. 29 din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare şi validare a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019.

5. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la Comisia Electorală Centrală (adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 119).

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                               Dorin CIMIL

 

Secretarul 

Comisiei Electorale Centrale                                                                             Maxim LEBEDINSCHI

 

Chișinău, 1 decembrie 2020

Nr. 4532