Nr. 720 - cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Larga Nouă, raionul Cahul

  • 07.10.2022
  • 2086
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la atribuirea unui mandat de consilier
în Consiliul comunal Larga Nouă, raionul Cahul
 
Comisia Electorală Centrală a recepționat cererea de demisie a consilierului Camenenco Natalia aleasă pe lista Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în Consiliul comunal Larga Nouă, raionul Cahul, precum și documentele necesare atribuirii mandatului de consilier următorului candidat supleant.
Întrucât lista candidaților supleanți ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova s-a epuizat, a fost restabilit șirul descrescător în condițiile art. 144 alin. (9) din Codul electoral, iar după restabilirea acestuia, cea mai mare valoare numerică i-a revenit listei de candidați din partea Partidului Democrat din Moldova. Dat fiind faptul că și lista candidaților supleanți a Partidului Democrat din Moldova de asemenea s-a epuizat, a fost din nou restabilit șirul descrescător, iar după restabilirea acestuia, cea mai mare valoare numerică i-a revenit listei de candidați din partea Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”.
Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul comunal Larga Nouă îi revine candidatului supleant Lateș Oxana de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Cahul (sediul Central) din 5 noiembrie 2019. La adoptarea hotărârii privind atribuirea mandatului, Comisia reține declarațiile de refuz ale candidaților supleanți Tanase Tatiana, Stoev Nina de pe lista Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Cernei Stepan, Suruceanu Mariana, Zelencova Maria de pe lista Partidului Democrat din Moldova, precum și adeverința primăriei Larga Nouă prin care se confirmă faptul imposibilității identificării pe teritoriul localității a candidatului supleant Focşa Nicolae de pe lista Partidului Democrat din Moldova.
În temeiul art. 18, art. 22 alin. (1) lit. u), art. 144 alin. (12) din Codul electoral, art. 10 alin. (1), art. 164 alin. (1) și art. 165 alin. (1) din Codul administrativ, art. 5 alin. (2) lit. f) și alin. (3) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local și în conformitate cu pct. 15 lit. e), pct. 23 și pct. 29 lit. b), e), f) și g) din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare şi atribuire a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019, Comisia Electorală Centrală hotărăște:
 
1. Se ridică, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Camenenco Natalia aleasă pe lista Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în Consiliul comunal Larga Nouă, raionul Cahul.
2. Se atribuie mandatul de consilier în Consiliul comunal Larga Nouă, raionul Cahul, candidatului supleant Lateș Oxana de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”.
3. Se preavizează consilierul Lateș Oxana asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.
4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la Comisia Electorală Centrală (adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 119 sau pe adresa de email info@cec.md).
 
Președinta
Comisiei Electorale Centrale                                                                          Angelica CARAMAN
 
Secretarul
Comisiei Electorale Centrale                                                                   Alexandr BERLINSCHII
 
Chișinău, 7 octombrie 2022
Nr. 720