Nr. 4797 - cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Todirești, raionul Ungheni

  • 21.04.2021
  • 2084
  • 0

H O T Ă R Â R E

cu privire la atribuirea unui mandat de consilier

în Consiliul comunal Todirești, raionul Ungheni

 

Comisia Electorală Centrală a recepționat certificatul de deces (în copie) a consilierului Bulgac Ivan ales pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Consiliul comunal Todirești, raionul Ungheni, precum și documentele necesare atribuirii mandatului de consilier următorului candidat supleant.

Întrucât lista candidaților supleanți a Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” s-a epuizat, se restabilește șirul descrescător, iar după restabilirea acestuia, cea mai mare valoare numerică îi revine listei de candidați din partea Partidului Democrat din Moldova, însă lista de  candidați din partea Partidului Democrat din Moldova este epuizată. Astfel, următoarea cea mai mare valoare numerică îi revine listei de candidați din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul comunal Todirești îi revine candidatului supleant Livițchi Ludmila de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Ungheni din 5 noiembrie 2019. La atribuirea mandatului s-a ținut cont de declarația de refuz a candidatului supleant Roșca Eugenia de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” .

În temeiul art. 18 alin. (2), art. 22 alin. (1) lit. v), art. 144 alin. (9) și alin. (12) din Codul electoral nr. 1381/1997, art. 5 alin. (2) lit. g) şi alin. (3) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local şi în conformitate cu  pct. 22, 23, 24 şi 29 lit. c), e) și g) din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare şi atribuire a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

 

1. Se declară vacant un mandat de consilier în Consiliul comunal Todirești, raionul Ungheni.

2. Se atribuie mandatul de consilier în Consiliul comunal Todirești, raionul Ungheni, candidatului supleant Livițchi Ludmila de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

3. Se preavizează consilierul Livițchi Ludmila asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la Comisia Electorală Centrală (adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 119).

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                    Dorin CIMIL

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                                  Maxim LEBEDINSCHI

 

Chişinău, 21 aprilie 2021

Nr. 4797