Nr. 067 - cu privire la atribuirea unui mandat de consilier în Consiliul comunal Drăgănești, raionul Sângerei

  • 14.10.2021
  • 2362
  • 0

HOTĂRÂRE

cu privire la atribuirea unui mandat de consilier

în Consiliul comunal Drăgănești, raionul Sângerei

 

Consiliul comunal Drăgănești, raionul Sângerei, prin decizia nr. 4/5 din 14 septembrie 2021, a ridicat mandatul consilierului Țăruș Livia aleasă pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, în legătură cu absența fără motive întemeiate de la trei ședințe consecutive ale consiliului. Astfel, a devenit vacant un mandat de consilier atribuit concurentului electoral respectiv.

Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul comunal Drăgănești îi revine candidatului supleant Breazu Constantin de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Bălți din 6 noiembrie 2019.

În temeiul art. 18 alin. (2), art. 144 alin. (12) din Codul electoral nr. 1381/1997, art. 5 alin. (2) lit. a) și alin. (3) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local și în conformitate cu pct. 16 lit. c) și pct. 29 lit. d) și e) din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019, Comisia Electorală Centrală hotărăște:

 

1. Se ia act de vacanța unui mandat de consilier în Consiliul comunal Drăgănești, raionul Sângerei.

2. Se atribuie mandatul de consilier în Consiliul comunal Drăgănești, raionul Sângerei, candidatului supleant Breazu Constantin de pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”.

3. Se preavizează consilierul Breazu Constantin asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la Comisia Electorală Centrală (adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 119).

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                     Angelica CARAMAN

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                               Alexandr BERLINSCHII

 

Chișinău, 14 octombrie 2021

Nr. 67