Nr. 171 - cu privire la prelungirea termenului degrevării de atribuțiile de la locul de muncă permanent și al convocării unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 și consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi, precum și aprobarea statelor de personal ale aparatelor acestora în vederea asigurării efectuării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi

  • 23.11.2021
  • 2123
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la prelungirea termenului degrevării de atribuțiile de la locul de muncă permanent și al convocării unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 și consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi, precum și aprobarea statelor de personal ale aparatelor acestora în vederea asigurării efectuării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi
 
Pentru asigurarea efectuării celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi stabilit pentru data de 5 decembrie 2021 și în temeiul art. 18 alin. (2) și (5), art. 26 alin. (1) lit. e) și lit. n) și lit. o), art. 29 lit. h) și art. 35 alin. (4) din Codul electoral nr. 1381/1997, Comisia Electorală Centrală hotărăște:
 
1. Se prelungește termenul degrevării de atribuțiile de la locul de muncă permanent și al convocării unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 și consiliilor electorale de circumscripție de nivelul întâi, începând cu data de 24 noiembrie 2021 și până la data de 7 decembrie 2021 inclusiv, conform anexei nr. 1.
2. Consiliile electorale de circumscripție vor prelungi degrevarea de la locul de muncă permanent sau convocarea persoanelor din componența birourilor electorale ale secțiilor de votare pentru perioada 23 noiembrie 2021 – 6 decembrie 2021 inclusiv.
3. Se aprobă statele de personal ale aparatelor consiliilor electorale de circumscripție, conform anexei nr. 2.
4. Personalul aparatelor consiliilor electorale de circumscripție încadrat în funcțiile de contabili, șoferi, operatori/consultanți va activa în perioada 24 noiembrie 2021 – 7 decembrie 2021 inclusiv.
5. Consiliile electorale de circumscripție vor numi în funcție persoanele ce vor face parte din aparatele de lucru ale birourilor electorale ale secțiilor de votare – operatori, șoferi și câte o persoană care va efectua dezinfectarea suprafețelor și a încăperilor secțiilor de votare. Persoana care va efectua dezinfectarea suprafețelor și a încăperilor va primi o indemnizație în proporție de 40% din cuantumul indemnizației stabilite funcționarilor aparatelor birourilor electorale, conform art. 35 alin. (4) din Codul electoral.
6. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președintele
Comisiei Electorale Centrale                                                                     Angelica CARAMAN
 
Secretarul
Comisiei Electorale Centrale                                                               Alexandr BERLINSCHII
 
Chișinău, 23 noiembrie 2021
Nr. 171