În ziua turului doi de scrutin prezidențial platformele cu date electorale au fost accesate de circa 4 milioane de ori

  • 18.11.2020
  • 1183
  • 0

Pe parcursul zilelor de 15-16  noiembrie 2020, când în Republica Moldova a avut loc turul doi de scrutin prezidențial și totalizarea rezultatelor preliminare modulul SIAS „Alegeri”/„Prezența la vot și Rezultatele preliminare” a fost accesat de 310 mii utilizatori unici, înregistrând, circa, 4 milioane de vizualizări.

Informarea din prima sursă a fost accesibilă mai ales pentru că modulul sus numit a generat date în timp real din toate secțiile de votare deschise atât pe teritoriul țării, cât și de peste hotarele ei.

 În creștere a fost și numărul de utilizatori care au accesat pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md în perioada august-noiembrie, atingând 4,2 milioane de vizualizări. Din cei circa 500 mii de utilizatori, 68 % au accesat site-ul aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, iar 32 % de utilizatori au accesat pagina aflându-se în alte țări, top cinci fiind: România, Republica Italiană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Federală Germania și Statele Unite ale Americii.