Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu ES Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova

  • 12.10.2021
  • 1787
  • 0

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au avut o întrevedere cu Excelența Sa, Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Interlocutorii au abordat mai multe teme aflate pe agenda Comisiei, în special cele ce se referă la domeniile prioritare ale instituției: modificarea legislației electorale și implementarea metodelor alternative de vot. Un subiect aparte al discuțiilor s-a referit la experiența autorităților statului român în parte ce ține de modernizarea proceselor electorale, fiind vorba de digitalizarea listelor electorale și eficientizarea activității birourilor electorale ale secțiilor de votare în ziua alegerilor.  

Membrii CEC au apreciat deschiderea și sprijinul României în procesul de consolidare a proceselor democratice din țara noastră. Totodată, părțile și-au reconfirmat angajamentul de a continua și dezvolta bunele relații de colaborare stabilite de CEC și Autoritatea Electorală Permanentă de la București.