O nouă sesiune de comunicare despre acțiunile CEC în procesul de organizare a alegerilor prezidențiale a avut loc între conducerea CEC și Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

  • 21.10.2020
  • 1143
  • 0

În cadrul întrevederii cu E.S. Steven Mark Fisher, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, , Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil și Secretarul Comisiei, Maxim Lebedinschi au discutat despre ultimele acțiuni de gestiune ale procesului electoral.

Conducerea Comisiei a adus în discuție mai multe aspecte relevante perioadei de activitate, în parte ce țin de prevenirea coruperii și transportării organizate a alegătorilor la secția de votare, asigurarea dreptului la vot pentru cetățenii cu drept de vot, domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

Măsurile realizate în scopul prevenirii și răspândirii infecției COVID-19, prin prisma experienței și recomandărilor țărilor membre ale Uniunii Europene în care au fost desfășurate alegeri pe timp de pandemie, modalitatea de organizare a votării cu urna mobilă, precum și finanțarea campaniilor electorale, au fost alte subiecte abordate de către oficiali.

E.S. Steven Mark Fisher a subliniat că în organizarea și desfășurarea procesului democratic, indiferent de părerile și interpretările publice, Comisia dă dovadă că administrarea alegerilor este realizată în mod liber, transparent, echidistant și corect.