Parlamentul a inițiat noi consultări publice pe marginea proiectului noului Cod electoral

  • 03.10.2022
  • 1711
  • 0

Proiectul de lege nr. 288 din 13.07.2022 pentru adoptarea Codului electoral a fost discutat în cadrul unor consultări publice, lansate astăzi, la Parlament, de către Comisia juridică, numiri și imunități. La dezbateri au participat deputați, membri ai Comisiei Electorale Centrale, reprezentanți ai partidelor politice și ai societății civile.

Discuțiile din cadrul primei runde de consultări au avut ca subiecte organizarea secțiilor de votare, reglementarea desfășurării procesului de votare timp de 2 zile în unele circumscripții și secții de votare, campania electorală, mandatul Comisiei Electorale Centrale și implementarea metodelor alternative de vot.

Următoarele consultări publice pe marginea proiectului noului Cod electoral vor avea loc, la Parlament, pe 10 octombrie curent.

Amintim că propunerile de modificare a legislației electorale și celei conexe au fost elaborate de un grup de lucru creat de Comisia Electorală Centrală în urma unor ample consultări publice cu actorii interesați, ulterior fiind transmis Parlamentului spre examinare și, pe 28 iulie 2022, fiind votat în prima lectură.