Președintele CEC a participat la reuniunea Comitetului Executiv al Asociației Oficialilor Electorali Europeni

  • 21.09.2021
  • 503
  • 0

Astăzi, 21 septembrie 2021, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a participat la reuniunea Comitetului Executiv al Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), prezidată de Autoritatea Electorală Permanentă a României.

Participanții la eveniment, desfășurat în regim de videoconferință, au discutat subiecte de interes comun pentru membrii organizației, printre care programul Adunӑrii Generale a ACEEEO și organizarea conferinței anuale a Asociației.

Secretarul General al ACEEEO, Zsolt Szolnoki, a adresat felicitări doamnei Angelica Caraman și întregii componențe a Comisiei pentru investirea în funcție. Președinta CEC a menționat că, în calitatea sa de conducător al autorității electorale, apreciază înalt cooperarea fructuoasă cu instituțiile omoloage, membre ale Asociației și va asigura o continuare a dezvoltării relațiilor reciproc avantajoase în beneficiul promovării democrației participative.

Săptămâna viitoare, în perioada 28-30 septembrie, o delegație a CEC, condusă de președintele Angelica Caraman, va participa la cea de-a 30-e ediție a conferinței anuale a ACEEEO, cu genericul “Tineri, Alegeri, Identitate Europeanӑ - viitorul comun al democrației ȋn Europa”. Evenimentul va avea loc la București, întrucât președinția Asociației este deținută, în acest an, de Autoritatea Electorală Permanentă a României.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa Comitetului Executiv al acestei instituții. În perioada 2014-2015 CEC a deținut președinția ACEEEO.