Președintele CEC, Dr. Dorin Cimil și Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, au avut o întrevedere cu E.S Floris van Eijk, Șeful Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova

  • 26.08.2020
  • 1200
  • 0

Interlocutorii au discutat despre pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, acțiunile ce urmează a fi întreprinse de CEC în vederea bunei organizări și desfășurări a proceselor electorale caracteristice acestei perioade.

Un subiect aparte s-a referit la asigurarea unui proces sigur pentru toți participanții la procesul electoral, în contextul situației epidemiologice din țara noastră, dar și din întreaga lume. Conducerea CEC a subliniat că a fost elaborată și aprobată Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală, care prevede un șir de reguli atât pentru alegători, cât și pentru ceilalți subiecți electorali care, în ziua alegerilor, se vor afla în incinta secțiilor de votare.

În același context, părțile au discutat și despre realizarea dreptului la vot de către cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării și cei care domiciliază în localitățile din stânga Nistrului.

Amintim că pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, în Regatului Țărilor de Jos a fost deschisă o secție de votare la Haga, în sediul misiunii diplomatice.