logo

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova

„Almanah Electoral” – ediție jubiliară inedită cu prilejul aniversării de 25 de ani a Comisiei Electorale Centrale


https://a.cec.md/ro/almanah-electoral-editie-jubiliara-inedita-cu-prilejul-aniversarii-de-25-de-ani--2781_102811.html

Comisia Electorală Centrală a scos de sub tipar ediția jubiliară „Almanah Electoral”, dedicată aniversării a 25 de ani de activitate permanentă a instituției.

Comisia Electorală Centrală a scos de sub tipar ediția jubiliară „Almanah Electoral”, dedicată aniversării a 25 de ani de activitate permanentă a instituției.

Publicația reprezintă o radiografie a tuturor evenimentelor cu caracter electoral, a actelor legislative adoptate, a activității instituției de-a lungul acestor ani, dar și reflectă modul cum a evoluat și s-a dezvoltat procesul electoral în Republica Moldova.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a menționat că legislaţia electorală în țara noastră se află în continuă dezvoltare, acest proces fiind determinat atât de noile realități social-politice şi angajamentul de ajustare la standardele internaţionale, cât şi de necesitatea lichidării unor lacune şi contradicţii din reglementările existente. „Sperăm că efortul depus la editarea acestui Almanah va genera un rezultat pe măsură și fiecare din cei care vor ține în mâini această ediție o va aprecia corespunzător”, spune Angelica Caraman.

 „Almanah Electoral” este o publicație în limba română și engleză și constituie un instrument util de colectare, sistematizare și prezentare a informațiilor relevante în context electoral. Însuși formatul publicației permite ca aceasta să fie accesibilă oricui, inclusiv elevilor. Almanahul este adresat nu doar persoanelor implicate în activitățile electorale, ci și academicienilor, experților, politicienilor etc.