logo

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova

CEC a marcat Ziua Internațională a Alegerilor


https://a.cec.md/ro/cec-a-marcat-ziua-internationala-a-alegerilor-2781_108861.html

 „Este important să înțelegeți că dreptul de a vota este un privilegiu și o responsabilitate. Prin votul vostru, aveți puterea să influențați direcția în care se îndreaptă lucrurile în lumea în care trăim“, a fost îndemnul Președintei Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, la întâlnirea de astăzi cu studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova. Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale a Alegerilor, marcată anual în prima zi de joi a lunii februarie.

 „Este important să înțelegeți că dreptul de a vota este un privilegiu și o responsabilitate. Prin votul vostru, aveți puterea să influențați direcția în care se îndreaptă lucrurile în lumea în care trăim“, a fost îndemnul Președintei Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, la întâlnirea de astăzi cu studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova. Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale a Alegerilor, marcată anual în prima zi de joi a lunii februarie.

Întâlnirea de astăzi a avut drept scop familiarizarea tinerilor alegători cu sistemul electoral din Republica Moldova, particularitățile și tipurile alegerilor, cu accent pe scrutinul din toamna trecută, dar și despre cel care urmează în acest an, și nu în ultimul rând, conștientizarea despre importanța votului și a participării active în procesul de luare a deciziilor.

Evenimentul a oferit oportunități ample pentru participarea activă a studenților. Acesta a inclus discuții, dezbateri pe teme electorale, chiar jocuri de rol, prin implicarea acestora în activități practice care au implicat simularea procesului de vot. Studenții au organizat, participat cu interes la un “referendum local” care a avut ca și subiect amalgamarea voluntară a două localități.

Studenții FRIȘPA, viitori politicieni, demnitari și funcționari publici au dat dovadă de profesionalism, participare activă și s-au convins încă o dată că prin alegeri libere și echitabile, avem oportunitatea de a influența schimbările și de a contribui la progresul colectiv. Cu fiecare buletin de vot, modelăm viitorul nostru, iar astăzi celebrăm acest proces esențial al democrației!