logo

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova

Comisia Electorală Centrală a constituit consiliile electorale de circumscripție uninominale și a înregistrat un bloc electoral în vederea participării la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019


https://a.cec.md/ro/comisia-electorala-centrala-a-constituit-consiliile-electorale-de-circumscriptie-2781_91695.html

Chișinău, CEC – În cadrul ședinței de astăzi, 21 decembrie, curent, Comisia Electorală Centrală a constituit 51 de consilii electorale de circumscripţie uninominale pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Chișinău, CEC – În cadrul ședinței de astăzi, 21 decembrie, curent, Comisia Electorală Centrală a constituit 51 de consilii electorale de circumscripţie uninominale pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Consiliile electorale de circumscripție urmează să-şi aleagă din rîndul lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, respectînd echilibrul de gen. După această procedură, consiliile vor face publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor de înregistrare a concurenților electorali.

Prin hotărîrea sa, CEC a pus în sarcină consiliilor electorale crearea, pînă la 19 ianuarie 2019, a secțiilor de votare și pînă la 29 ianuarie 2019 a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Tot astăzi, CEC a înregistrat Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în vederea participării la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, constituit de către Partidul Politic „Partidul Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” pentru imprimare în buletinele de vot.