logo

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova

cu privire la acreditarea unui observator internațional din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023


https://a.cec.md/ro/cu-privire-la-acreditarea-unui-observator-international-din-partea-ambasadei-2751_107919.html

HOTĂRÂRE cu privire la acreditarea unui observator internațional din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023   Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova a înaintat Comisiei Electorale Centrale o cerere privind acreditarea unei persoane în calitate de observator internațional pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023. În temeiul art. 32 și 88 alin. (2) lit. b)

HOTĂRÂRE

cu privire la acreditarea unui observator internațional din partea

Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023

 

Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova a înaintat Comisiei Electorale Centrale o cerere privind acreditarea unei persoane în calitate de observator internațional pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

În temeiul art. 32 și 88 alin. (2) lit. b) și (4) din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 7, 13 subpct. 2) și 27 din Regulamentul privind statutul observatorilor și procedura de acreditare a acestora, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1195/2023, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:

 

1. Se acreditează în calitate de observator internațional domnul van den Heuvel Jorin Ivar Melvin (cetățean al Regatului Țărilor de Jos, pașaport ___________) din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova în vederea monitorizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

2. Persoana acreditată în calitate de observator internațional își va desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.

3. Hotărârea se comunică entității care a solicitat acreditarea observatorului.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Președinta

Comisiei Electorale Centrale                                                                             Angelica CARAMAN

 

Chișinău, 31 octombrie 2023

Nr. 1522