Procesul de arhivare a documentelor electorale va fi eficientizat

  • 05.05.2022
  • 823
  • 0

Îmbunătățirea procesului de arhivare a documentelor electorale a constituit tema întrevederii conducerii Comisiei Electorale Centrale (CEC) și a Agenției Naționale a Arhivelor (ANA), care a avut loc astăzi, 5 mai 2022, la sediul CEC.

În debutul întrevederii, vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a salutat deschiderea noii conduceri a Agenției Naționale a Arhivelor și a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia numirii lui Igor Cașu în funcția de director. Pavel Postica a solicitat sprijinul ANA în procesul de elaborare a unor materiale documentare în contextul celebrării a 25 de ani de activitate permanentă a Comisiei. Totodată, a fost menționată necesitatea eficientizării colaborării instituțiilor în procesul de arhivare a documentelor electorale.

La rândul său, directorul Igor Cașu a asigurat conducerea CEC privind disponibilitatea de conlucrare, referindu-se la obiectivele instituției și evidențiind necesitatea revizuirii și actualizării legislației arhivistice, precum și armonizării acesteia cu normele și valorile internaționale.

Părțile au discutat despre stabilirea unor mecanisme de eficientizare a colaborării interinstituționale de perfecționare a procesului de arhivare a documentelor electorale, inclusiv în format digital, având în vedere că o parte dintre acestea sunt disponibile publicului interesat pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale.