Termenul de prezentare a propunerilor din partea asociațiilor diasporale moldovenești privind organizarea secțiilor de votare în străinătate a fost extins până la data de 1 august 2020

  • 13.07.2020
  • 3620
  • 0

La data de 4 iulie 2020, Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a adresat cu un Apel asociațiilor diasporale moldovenești să înainteze propuneri privind necesitatea constituirii secțiilor de votare în țara lor de reședință pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Până astăzi, CEC a recepționat mai multe demersuri în acest sens, care vor fi examinate la luarea deciziei de către Comisie cu privire la stabilirea numărului și locațiilor secțiilor de votare.

CEC apreciază deschiderea și interesul sporit al cetățenilor care au răspuns apelului CEC. Luând în considerare solicitările primite, Comisia a decis extinderea, până la 1 august curent, a termenului de prezentare a propunerilor din partea asociațiilor diasporale moldovenești, dar și din partea grupurilor de cetățeni moldoveni care, în ziua scrutinului prezidențial, se vor afla în afara țării.