Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban și membrul CEC, Vadim Filipov, au avut o întrevedere introductivă cu reprezentanții misiunii OSCE/BIDDO pentru observarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020

  • 23.09.2020
  • 1401
  • 0

Comisia Electorală Centrală reprezentată de Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban și membrul CEC, Vadim Filipov, au avut o întrevedere introductivă cu reprezentanții misiunii OSCE/BIDDO pentru observarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

În cadrul evenimentului, interlocutorii au discutat despre rolul și importanța observatorilor în procesul de monitorizare a scrutinului prezidențial ca mecanism de susținere a drepturilor politice și civile.

Vladimir Șarban, vicepreședintele CEC, a relatat despre acțiunile întreprinse de CEC în vederea organizării și desfășurării alegerilor prezidențiale.

Corien Jonker, șeful Misiunii de observare pentru alegerile prezidențiale, a prezentat structura misiunii, agenda și modalitatea de organizare a activității  în cadrul procesului de monitorizare a alegerilor. De asemenea, părțile au stabilit mecanismele de comunicare și colaborare între CEC și misiunea de observare pe durata perioadei electorale.

CEC aduce mulțumiri Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului pentru că a răspuns invitației de a monitoriza alegerile prezidențiale din toamna anului curent.

Menționăm că, în conformitate cu Codul electoral, termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator este de 24 octombrie, inclusiv.