Nr. 1026 - cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, în vederea monitorizării alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023 și înregistrarea interpreților

  • 31.03.2023
  • 1362
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la acreditarea observatorilor internaționali din partea
Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, în vederea monitorizării alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023 și înregistrarea interpreților
 
Consulatul General al Republicii Turcia la Comrat a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers privind acreditarea a cinci persoane în calitate de observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023 și înregistrarea a doi interpreți.
În temeiul art. 32, art. 88 alin. (4) și art. 155 alin. (5) din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 5, pct. 6, pct. 9 subpct. 2) și pct. 15 din Regulamentul privind statutul observatorilor și procedura de acreditare a acestora, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 332/2006, cu modificările ulterioare, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ș t e:
 
1. Se acreditează în calitate de observatori internaționali cinci persoane din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, în vederea monitorizării alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023, conform anexei.
2. Se înregistrează domnul Cîssa Andrei (buletin de identitate ______) și doamna Tiuliumeni Nadejda (buletin de identitate _______) în calitate de interpreți din partea Consulatului General al Republicii Turcia la Comrat, la alegerile Guvernatorului (Bașcanului) al UTA Găgăuzia și la alegerile parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023.
3. Persoanele acreditate în calitate de observatori internaționali își vor desfășura activitatea în condițiile legislației Republicii Moldova.
4 Hotărârea se comunică entității care a solicitat acreditarea observatorilor și înregistrarea interpreților și Consiliului Electoral Central al Găgăuziei.
5. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președintele ședinței                                                                                                                          Pavel POSTICA
 
Chișinău, 31 martie 2023
Nr. 1026