Nr. 2432 - cu privire la constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale orășenești Bucovăț nr. 30/2, raionul Strășeni

  • 09.04.2024
  • 143
  • 0

HOTĂRÂRE

cu privire la constituirea Consiliului electoral al circumscripției

electorale orășenești Bucovăț nr. 30/2, raionul Strășeni

În vederea executării pct. 5 din Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi și parțiale din data de 19 mai 2024, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2242/2024, precum și în temeiul art. 27 lit. d), 32, 35, 37, 38 alin. (2) și (9), 42 și 157 din Codul electoral nr. 325/2022, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

1. Se constituie Consiliul electoral al circumscripției electorale orășenești Bucovăț nr. 30/2, raionul Strășeni, în componență numerică de 7 membri.

2. Se aprobă componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale orășenești Bucovăț nr. 30/2, raionul Strășeni, după cum urmează:

Axenti Nina

  •  din partea Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni;

Chironeț  Iulia

  •  din Registrul funcționarilor electorali;

Dosca Maria

  •  din partea Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”;

Fâstâcan Maria

  •  din partea Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni;

Gavrilița Zinaida

  •  din partea Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni;

Luca Uliana

  •  din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

Vulpe Veronica

  •  din Registrul funcționarilor electorali.

3. Secretarul Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, va asigura convocarea primei ședințe a consiliului electoral de circumscripție cel târziu până la data de 10 aprilie 2024.

4. Consiliul electoral va propune spre degrevare sau convocare o persoană din componența sa, precum și spre aprobare statul de personal al aparatului de lucru care îl asistă, cel târziu la data de 10 aprilie 2024.

5. Consiliul electoral va constitui:

a) secțiile de votare, până la 14 aprilie 2024;

b) birourile electorale ale secțiilor de votare, până la 24 aprilie 2024.

6. La propunerea birourilor electorale ale secțiilor de votare, până la 26 aprilie 2024, consiliul electoral va degreva sau convoca câte o persoană din componența acestora.

7. Se atenționează membrii consiliului electoral asupra obligației de a respecta restricțiile și incompatibilitățile prevăzute la art. 42 din Codul electoral.

8. Supravegherea executării prezentei hotărâri și coordonarea procesului de organizare și desfășurare a alegerilor în circumscripția respectivă se pune în sarcina președintelui Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Strășeni nr. 30.

9. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Președinta

Comisiei Electorale Centrale                                                                     Angelica CARAMAN

 

Chișinău, 9 aprilie 2024

Nr. 2432