Nr. 4503 - cu privire la stabilirea unui program special de lucru pentru secția de votare nr. 1/442, orașul Budapesta, Republica Ungară

  • 13.11.2020
  • 3815
  • 0

H O T Ă R Â R E

cu privire la stabilirea unui program special de lucru pentru

secția de votare nr. 1/442, orașul Budapesta, Republica Ungară

 

Prin demersul nr. DC/10539 din 13 noiembrie 2020, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat Comisia Electorală Centrală despre instituirea de către autoritățile Republicii Ungare în contextul pandemiei de COVID-19, începând cu data de 11 noiembrie curent, a măsurilor restrictive de circulație pe timp de noapte între orele 20:00 – 05:00, fiind permisă deplasarea doar în scop de serviciu și pentru motive urgente, inclusiv legate de sănătate.

De asemenea, în document se comunică despre faptul că doar membrii biroului electoral al secţiei de votare vor putea circula la ore târzii în baza unor acte confirmative separate, însă alegătorii nu vor beneficia de acest drept, fiind obligați să respecte măsurile restrictive instituite de autorități. 

În legătură cu aceasta, având în vedere că restricțiile instituite depășesc limitele suveranității naționale a Republicii Moldova, iar reprezentanțele sale au obligația să respecte legile statului gazdă, considerăm necesar de a lua act de informația Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În temeiul art. 18 și art. 22 din Codul electoral nr. 1381/1997, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

 

  1. Se stabilește un program special de lucru pentru secția de votare nr. 1/442, orașul Budapesta, Republica Ungară, care va fi între orele 7:00 și 19:00.
  2. Se pune în sarcina Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și a Biroului electoral al secției de votare nr. 1/442, orașul Budapesta, Republica Ungară, informarea alegătorilor despre programul special stabilit.
  3. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Președintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                    Dorin CIMIL

 

Secretarul

Comisiei Electorale Centrale                                                                  Maxim LEBEDINSCHI

 

Chişinău, 13 noiembrie 2020

Nr. 4503