CEC a obligat Partidul Politic „RENAȘTERE” să elimine materialele publicitare distribuite, în ultima perioadă, în spațiul public

  • 16.08.2023
  • 777
  • 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, unele sesizări depuse de subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției privind pretinse acțiuni ilicite ale Partidului Politic „RENAȘTERE” referitoare la amplasarea corturilor și distribuirea unor materiale informative.

Potrivit acestora, Partidul Politic „RENAȘTERE”, pe parcursul lunii iulie 2023, a amplasat în mai multe localități din Republica Moldova corturi, unde au fost distribuite și pliante informative. De asemenea, în sesizări se arată că, în corturi, reprezentanți ai Partidului „RENAȘTERE” colectau semnături pentru a declara neconstituțional și nepopular un alt partid politic.

Fiind examinate sesizările, CEC a constatat că pliantele distribuite de Partidul „RENAȘTERE” nu conțin elementele de identificare indicate în Legea nr. 62/2022 cu privire la publicitate, și a obligat formațiunea politică să elimine materialele publicitare din spațiul public în termen de 3 zile de la data adoptării hotărârii CEC.

Totodată, hotărârea CEC va fi remisă inspectoratelor de poliție pentru a fi examinată oportunitatea inițierii procesului contravențional, precum și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în vederea examinării legalității prelucrării de către partid a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice.