logo

Pagina oficială

Comisia Electorală Centrală

a Republicii Moldova

Referendum constituțional și alegeri prezidențiale peste 23 zile

Nr. 2496 - cu privire la confirmarea reprezentantului Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale noi și parțiale din data de 19 mai 2024  

  • 02.05.2024
  • 622
  • 0

H O T Ă R Â R E

cu privire la confirmarea reprezentantului Partidului Politic

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Comisia Electorală Centrală

pentru perioada electorală a alegerilor locale noi și parțiale din data de 19 mai 2024

 

La 30 aprilie 2024, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (în continuare – PSRM) a depus la Comisia Electorală Centrală cererea privind confirmarea domnului Miron Vitalie în calitate de reprezentant în cadrul Comisiei pentru perioada electorală a alegerilor locale noi și parțiale din data de 19 mai 2024.

Cererea este însoțită de actul ce atestă deținerea studiilor superioare juridice de către domnul Miron Vitalie, copia de pe buletinul de identitate al persoanei desemnate, precum și declarația pe propria răspundere a persoanei vizate privind incompatibilitățile prevăzută la pct. 11 din Regulamentul cu privire la statutul și activitatea reprezentanților concurenților electorali, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1129/2023 (în continuare – regulament).

De asemenea, potrivit cererii, odată cu confirmarea sa în calitate de reprezentant în cadrul Comisiei, domnul Miron Vitalie este împuternicit să exercite drepturile prevăzute la pct. 23 din regulament. 

În vederea participării la alegerile locale noi și parțiale stabilite pentru 19 mai 2024, PSRM a desemnat și au fost înregistrați candidați la funcția de primar în circumscripția electorală comunală Târnova nr. 13/21, raionul Dondușeni, și în circumscripția electorală orășenească Bucovăț nr. 30/2, raionul Strășeni, precum și lista de candidați pentru funcția de consilier în circumscripția electorală comunală Salcia nr. 33/13, raionul Taraclia. Respectiv, în corespundere cu art. 1 din Codul electoral, PSRM a obținut statutul de concurent electoral la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024.

Potrivit pct. 4 din regulament, indiferent de tipul scrutinului, partidul politic, înregistrat în calitate de concurent electoral, poate desemna câte un reprezentant în organul electoral care l-a înregistrat în calitate de concurent electoral, precum și în organele electorale ierarhic inferioare și/sau cele superioare. 

Totodată, conform pct. 5 al aceluiași regulament, partidul politic care și-a înregistrat candidați/listele de candidați în alegeri poate desemna, pentru perioada electorală, câte un reprezentant și în Comisia Electorală Centrală.

Examinând documentele prezentate, Comisia constată că acestea îndeplinesc condițiile de admisibilitate, fapt pentru care persoana desemnată urmează a fi confirmată în calitate de reprezentant în Comisia Electorală Centrală.

În temeiul art. 32 și 69 din Codul electoral nr. 325/2022 și în conformitate cu pct. 4-5 din Regulamentul cu privire la statutul și activitatea reprezentanților concurenților electorali, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1129/2023, Comisia Electorală Centrală  h o t ă r ă ș t e:

 

1. Se confirmă domnul Miron Vitalie în calitate de reprezentant al Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Comisia Electorală Centrală pentru perioada electorală a alegerilor locale noi și parțiale din 19 mai 2024.

2. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresă: str. Teilor nr. 4, mun. Chișinău).

Președinta

Comisiei Electorale Centrale                                                                  Angelica CARAMAN

 

Chișinău, 2 mai 2024

Nr. 2496