Pe 6 septembrie 2020 vor fi desfășurate alegeri locale noi pentru funcția de primar în două localități

  • 09.06.2020
  • 2319
  • 0

 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, desfășurarea, pe 6 septembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești.

În ambele cazuri vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

În acest context, CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în localitățile menționate.

Documentul stabilește termenul limită de constituire a circumscripțiilor electorale de nivelul I, a secțiilor de votare, precum și a organelor electorale ce le vor administra, perioada de raportare financiară, particularitățile monitorizării alegerilor și reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, verificarea corectitudinii întocmirii listelor electorale, perioada de organizare și desfășurare a seminarelor de instruire pentru funcționarii electorali etc.

Amintim că, anterior, CEC a decis organizarea procesului de desfășurare a alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești pentru data de 17 mai curent, ulterior fiind anulate până la încetarea stării de urgență.