Primele rezultate preliminare ale alegerilor parlamentare și ale referendumului republican consultativ indică o participare de circa 1 ml 450 mii de alegători

  • 24.02.2019
  • 3574
  • 0

Comisia Electorală Centrală anunță că la ora 21.00 s-au închis secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, iar în afara țării mai rămân deschise 24 secții. La fel, cîteva secții de votare au solicitat prelungirea programului de lucru pentru a da posibilitate tuturor cetățenilor să-și exercite dreptul de vot:

  • nr.17/4 Nisporeni,
  • nr.10/12 mun. Bălți,
  • nr.40/1 Cimișlia,
  • nr.49/7 din or.Tel-Aviv, Israel.

La sfîrșitul acestei zile deloc ușoare pentru noi toți, aducem mulțumiri alegătorilor pentru implicare și activismul civic. Apreciem înalt eforturile depuse de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei aflați peste hotarele țării și cei domiciliați în localitățile din stînga Nistrului, pentru realizarea dreptului la vot în cadrul alegerilor Parlamentului Republicii Moldova, dar și a referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019.

Ținem să mulțumim pentru implicare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul organizării proceselor electorale care au susținut Comisia Electorală Centrală în pregătirea și desfășurarea acestor alegeri. Apreciem în mod deosebit și contribuția mass-media la informarea cetățenilor și reflectarea evenimentelor  electorale de astăzi.

Primele rezultate preliminare ale alegerilor parlamentare și ale referendumului republican consultativ indică o participare de circa 1 ml 450 mii de alegători. Prezența la urne la aceste alegeri este de circa 50 la sută. În secțiile din străinătate s-au prezentat la urne peste 74 mii de alegători. La secțiile de votare distincte pentru circumscripțiile 47 și 48 s-au prezentat un număr de peste 37 mii de cetățeni cu domiciliul în localitățile din stânga Nistrului.

Mâine, la ora 12.00, CEC va comunica bilanțul preliminar privind totalizarea rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova, dar și ale referendumului republican consultativ.