Nr. 4130 - cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 1 noiembrie 2020

  • 25.08.2020
  • 3026
  • 0

H O T Ă R Â R E
cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități

din data de 1 noiembrie 2020

 

În scopul punerii în aplicare a hotărârilor Comisiei Electorale Centrale nr. 4104 și nr. 4129 din 15 și, respectiv, 25 august 2020 cu privire la stabilirea datei alegerilor locale noi ale primarilor comunei Chetriș, raionul Fălești, comunei Piatra, raionul Orhei, satului Dubna, raionul Soroca şi satului Corlăteni, raionul Râșcani și în temeiul art. 18 alin. (2), art. 22 şi art. 26 din Codul electoral nr. 1381/1997, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

 

1. Se aprobă Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 1 noiembrie 2020, conform anexei.

2. Prezentul program se remite, pentru informare şi realizare în limita competenței, autorităților publice locale ale comunei Chetriș, raionul Fălești, comunei Piatra, raionul Orhei, satului Dubna, raionul Soroca şi satului Corlăteni, raionul Râșcani partidelor politice reprezentate în Parlament, precum şi organelor electorale după constituirea acestora.

3. Monitorizarea nivelului de realizare a acţiunilor din program se va efectua de către Direcția management alegeri și alte subdiviziuni responsabile din cadrul Aparatului Comisiei Electorale Centrale.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată  în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).

 

Preşedintele

Comisiei Electorale Centrale                                                                                         Dorin CIMIL

 

Secretarul                                                                                              

Comisiei Electorale Centrale                                                                        Maxim LEBEDINSCHI

 

Chişinău, 25 august 2020

Nr. 4130