În 9 localități din țară astăzi au loc alegeri locale noi și parțiale

  • 19.05.2024
  • 344
  • 0

Comisia Electorală Centrală anunță că procesul de votare în cele 9 localități din țară, unde astăzi au loc alegeri locale noi și parțiale, se desfășoară în regim normal.

La ora 07:00 au fost deschise toate cele 13 secții de votare. În listele electorale de bază sunt înscriși, în total, 10 765 de alegători.

Până la ora 09:00, în total, dreptul la vot a fost exercitat de către 414 de alegători sau 3,8 % din cei așteptați la urnele de vot.

Cei mai activi sunt alegătorii din com. Hănăsenii Noi, rn. Leova și or. Bucovăț, rn. Strășeni, unde s-a înregistrat o participare de 6,47% și, respectiv, 5,41%.

Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Cererea va fi însoțită și de un certificat medical.

Procesul de votare se va încheia la ora 21:00.

Amintim că astăzi au loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia și pentru funcția de primar - în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Alegeri parțiale pentru funcția de primar au loc în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.