CEC a invitat partidele politice la discuții despre aplicarea uniformă a legii electorale la alegerile locale generale

  • 30.08.2023
  • 1079
  • 0

Aspecte privind aplicarea corectă și uniformă a prevederilor legislației electorale în contextul organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023 au fost discutate de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) și reprezentanții partidelor politice, care au dreptul de a participa la scrutinul din toamna curentă.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul Republican Internațional și a întrunit participanți din partea a 25 de partide politice.

Discuțiile s-au axat pe cele mai sensibile subiecte care se referă la desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile locale, particularitățile finanțării campaniei electorale, difuzarea și distribuirea publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public, agitația electorală. Alte teme de interes s-au referit la gestionarea listelor electorale, procedura de examinare a contestațiilor, confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor aleșilor locali.

În cadrul discuțiilor, membrii CEC au răspuns la întrebările participanților și au adus clarificări în privința unor prevederi din Codul electoral și regulamentele aprobate de către Comisie.

Menționăm că toate informațiile despre alegerile locale generale din data de 5 noiembrie 2023 sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisiei – www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”.