CEC a stabilit, pentru 5 decembrie curent, organizarea turului al doilea de scrutin la alegerile locale noi în 6 localități

  • 23.11.2021
  • 2931
  • 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în ședința de astăzi, desfășurarea la 5 decembrie 2021, a  turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 6 localități: municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.

În buletinele de vot vor fi înscriși primii 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021. Înscrierea în buletin a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura cu participarea candidatului rămas și a următorului candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul “Fond electoral” al concurenților electorali, participanți în turul II, nu va depăși valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ și cheltuielile deja raportate pentru turul I de scrutin.

Amintim că, urmare desfășurării alegerilor locale noi de duminică, 21 noiembrie 2021, au fost aleși primarii în 9 localități din țară.