Peste 52 de mii de tineri care vor vota pentru prima dată la alegerile parlamentare din februarie 2019 vor primi o carte poștală din partea CEC

  • 30.12.2018
  • 5411
  • 0

CEC, - 52 383 de tineri care au împlinit sau vor împlini, în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 vîrsta de 18 ani, vor primi o scrisoare din partea Comisiei Electorale Centrale. Aceasta va ajunge acasă la tineri și va conține o carte poștală cu următorul mesaj:

 

Dragă viitor alegător!

A venit momentul să faci prima ta alegere în calitate de cetățean cu drepturi depline al Republicii Moldova. Ai împlinit sau urmează să împlinești 18 ani, ceea ce înseamnă nu numai că devii independent, ci și că îți poți asuma decizii care vor contribui la dezvoltarea lucrurilor în țara ta.

Pe 24 februarie 2019, vor avea loc alegeri parlamentare. Mergi la vot! Primul tău vot reprezintă începutul drumului tău în calitate de cetățean căruia îi pasă de viitorul său, al părinților, al bunicilor, al prietenilor și, de ce nu, al viitorilor tăi copii.

Echipa Comisiei Electorale Centrale te încurajează să îți exerciți democratic dreptul la vot. Însă înainte de a face acest pas, nu uita să te informezi despre concurenții electorali și procesele electorale. Dacă vei fi informat, vei fi un cetățean puternic. Fii un exemplu demn de urmat pentru generația ta!

Votează! Votul tău contează!

Cu drag,

Echipa Comisiei Electorale Centrale”

 

Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.