Sinteza ședinței Comisiei Electorale Centrale din 27 decembrie 2023

  • 27.12.2023
  • 609
  • 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 27 decembrie 2023, avizul asupra amendamentelor la proiectul de lege privind modificarea unor acte normative (inițiativa legislativă nr. 473 din 14 decembrie 2023). De menționat că, la 15 decembrie 2023 proiectul de lege sus-menționat, a fost avizat pozitiv de către CEC prin hotărârea nr. 1906/2023 și a fost votat de Parlament în prima lectură. Subsecvent prin adresa Comisiei juridice, numiri și imunități din 26 decembrie 2023, s-a solicitat prezentarea opiniei CEC asupra unor amendamente înaintate la proiectul de lege.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a stabilit organizarea, pe 19 mai 2024, a alegerilor locale noi pentru funcțiile de primar al comunei Tîrnova, raionul Dondușeni și al orașului Bucovăț, raionul Strășeni. Vacanța funcțiilor a intervenit în urma cererilor de demisie înaintate de către primarii aleși în cadrul alegerilor locale generale din toamna acestui an.

Reamintim că pe 19 mai 2024 vor fi organizate alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor sătești în localitățile Cairaclia din raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, alegeri parțiale pentru funcțiile de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Alte hotărâri au vizat atribuiri de mandate în consiliile locale.

Hotărârile vor fi publicate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Ședințe CEC”, subrubrica „Hotărâri CEC”.