CEC a acreditat mai mulți observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) UTA Găgăuzia din 30 iunie curent

  • 18.06.2019
  • 1711
  • 0

CEC, 18.06.19- Comisia Electorală Centrală a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, 18 iunie 2019, mai mulți observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) UTA Găgăuzia din 30 iunie curent. Aceștia reprezintă Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, ambasadele Statelor Unite ale Americii, Federației Ruse și Republicii Turcia în Republica Moldova.

Pînă în prezent, pentru observarea alegerilor Guvernatorului (Bașcanului) UTA Găgăuzia, CEC a acreditat 37 de observatori internaționali și 10 observatori naționali, din partea a 7 misiuni diplomatice acreditate în țara noastră, 3 organizații internaționale și o organizație neguvernamentală.

În cadrul aceleiași ședințe, CEC a aprobat un șir de modificări la Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice, aprobat prin hotărîrea Comisiei nr. 4401 din 23 decembrie 2015. Alte hotărîri ale CEC au vizat atribuirea unor mandate de consilier în consiliile locale a mai multor localități.

Textele integrale ale hotărîrilor vor fi plasate pe pagina oficială www.cec.md.