CEC a aprobat Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 29 mai 2022 în mijloacele de informare în masă

  • 04.04.2022
  • 3056
  • 0

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 29 mai 2022 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.

Documentul are drept scop asigurarea reflectării echitabile, echilibrate şi imparţiale a campaniei electorale la scrutinul din 29 mai curent, în mijloacele de informare în masă, promovarea libertăţii de exprimare şi pluralismului politic și stabilirea unor norme obligatorii pentru aplicarea acestor principii.

Totodată, Regulamentul stabilește modul de oferire a timpilor de antenă pentru publicitate electorală, organizarea dezbaterilor electorale şi principiile de reflectare a campaniei electorale de către furnizorii de servicii media, presa scrisă și mediul online.

Potrivit documentului aprobat de CEC, furnizorul de servicii media care decide să se implice în reflectarea campaniei electorale trebuie să depună la Consiliul Audiovizualului o declaraţie privind politica editorială pentru campania electorală.

Proiectul regulamentului a fost consultat și avizat de către Consiliul Audiovizualului.

Textul integral al Regulamentului poate fi găsit accesând https://bit.ly/3KfkQ9K.