CEC lansează o nouă ediție a Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”

  • 29.05.2024
  • 420
  • 0

Comisia Electorală Centrală a dat start ediției din acest an a Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”. Scopul acțiunii constă în familiarizarea publicului cu prevederile legislației electorale și ale cadrului normativ conex, cu accent pe organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Un alt subiect important al discuțiilor desfășurate în teritoriu, la care participă primari și secretari ai consiliilor locale, ține de gestionarea listele electorale.

Campania a debutat astăzi în primele 4 raioane: Sîngerei, Telenești, Ștefan Vodă și Anenii Noi. La întrunirile cu membrii Comisiei Electorale Centrale, Tatiana Barburoș, Teodora Vanghelii și Vasile Postolache au participat alegători, reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai partidelor politice, serviciilor desconcentrate și organizațiilor neguvernamentale.

Campania „Cunoaște dreptul tău electoral” va continua mâine în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Taraclia și Basarabeasca. Totodată, pe parcursul lunii iunie, membrii și funcționarii CEC vor ajunge în fiecare unitate administrativ teritorială de nivelul al doilea pentru informarea tuturor subiecților interesați referitor la prevederile legislației electorale.