Nr. 1390 - cu privire la modul de participare a alegătorilor din comuna Chițcani, satele Cremenciug şi Gîsca la alegerea consilierilor în Consiliul raional Căuşeni în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023

  • 06.10.2023
  • 1054
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la modul de participare a alegătorilor din
comuna Chițcani, satele Cremenciug şi Gîsca la alegerea consilierilor în
Consiliul raional Căuşeni în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023
 
Prin Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1108/2023, a fost stabilită data de 5 noiembrie 2023 pentru desfășurarea alegerilor locale generale.
Având în vedere că unitatea administrativ-teritorială comuna Chițcani, din componența căreia fac parte localitățile Chițcani, Mereneşti şi Zahorna, precum şi satele Cremenciug şi Gîsca ale raionului Căuşeni, se află temporar în afara controlului autorităților constituționale ale Republicii Moldova, alegătorii domiciliați în aceste localități vor putea să-și exercite dreptul de vot la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, în cadrul cărora vor alege consilierii în Consiliul raional Căușeni, la secțiile de votare cu sediul pe teritoriul aflat sub jurisdicția constituțională a autorităților administrației publice centrale.
În temeiul art. 27 lit. e), art. 28 alin. (1) pct. 4) și art. 32 din Codul electoral nr. 325/2022, Comisia Electorală Centrală h o t ă r ă ş t e:
 
1. Alegătorii domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale ale raionului Căuşeni (comuna Chițcani, din componența căreia fac parte localitățile Chițcani, Mereneşti şi Zahorna, precum şi satele Cremenciug şi Gîsca) pot să-și exercite dreptul de vot la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, în cadrul cărora vor alege consilierii în Consiliul raional Căuşeni, prezentându-se la următoarele secții de votare:
1) alegătorii din comuna Chițcani şi satul Cremenciug:
- la secția de votare nr. 10/22, satul Copanca, Gimnaziul ,,Vasile Alecsandri”;
- la secția de votare nr. 10/23, satul Copanca, Gimnaziul ,,Prometeu”;
2) alegătorii din satul Gîsca – la secția de votare nr. 10/26, satul Fîrlădeni, Liceul teoretic „Mihail Sadoveanu”.
2. Alegătorii vizați vor fi incluși în lista electorală suplimentară la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința temporară valabilă în localitatea corespunzătoare, iar la rubrica „Notă” din listă se va înscrie denumirea localității de domiciliu. În rapoartele birourilor electorale ale secțiilor de votare se va indica numărul de alegători care au votat cu această mențiune.
3. Biroul politici de reintegrare, în comun cu autoritățile administrației publice locale din Zona de Securitate și cu delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, pentru alegătorii din localitățile enumerate la pct. 1, vor întreprinde în perimetrul aflat sub controlul efectiv al autorităților Republicii Moldova toate măsurile posibile prevăzute la art. 28 alin. (1) pct. 4) lit. b) și c) din Codul electoral nr. 325/2022.
4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale și poate fi contestată în decurs de 3 zile, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președinta
Comisiei Electorale Centrale                                                                                    Angelica CARAMAN
 
Chișinău, 6 octombrie 2023
Nr. 1390