În comuna Bubuieci, municipiul Chișinău va avea loc votarea repetată pentru alegerea primarului

  • 26.01.2024
  • 714
  • 0

Comisia Electorală Centrală a declarat nule rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, desfășurate pe data de 5 și 19 noiembrie 2023. În acest fel, CEC a stabilit, pentru data de 11 februarie 2024, organizarea votării repetate pentru alegerea primarului în această localitate.

Votarea se va efectua în baza acelorași date din listele electorale. În buletinul de vot vor fi incluși candidații care au participat în primul tur de scrutin, pe 5 noiembrie 2023, în ordinea stabilită de organul electoral, cu excepția candidatului Leonid Umaneț din partea Partidului Politic Mișcarea Alternativa Națională.

Hotărârea adoptată de CEC vine ca urmare a deciziei Curții de Apel Chișinău din 14 decembrie 2023, menținută prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 22 decembrie 2023, prin care s-a stabilit caracterul ilegal al actului administrativ de înregistrare a domnului Leonid Umaneț în cursa electorală.

Comisia a reținut și faptul că, la 26 ianuarie 2024, Curtea de Apel Chișinău, a adoptat decizia prin care s-a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău din 15 ianuarie 2024 cu privire la respingerea ca fiind nefondată acțiunea depusă de către Leonid Umaneț, prin care acesta a solicitat constatarea nulității hotărârii CECEC Bubuieci de executare de către organul electoral a deciziilor cu caracter irevocabil al instanțelor de judecată pronunțate la 22 decembrie 2023.