Membrii și funcționarii CEC au participat la o instruire de tip BRIDGE despre „Consolidarea excelenței instituționale în alegeri”

  • 28.05.2024
  • 386
  • 0

O instituție electorală va excela și va oferi servicii de înaltă calitate doar atunci când fiecare angajat va conștientiza cu adevărat rolul său și va împărtăși aceleași valori pe care își construiește angajamentul organizației. Aceasta este concluzia participanților la cursul internațional de tip BRIDGE cu subiectul „Consolidarea excelenței instituționale în alegeri”, desfășurat în perioada 22-25 mai 2024, cu suportul Consiliului Europei, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea practicilor electorale în Republica Moldova, faza III”.

Timp de patru zile, membrii CEC, funcționari din cadrul Aparatului CEC și ai CICDE au aflat și au reflectat asupra elementelor constitutive ale excelenței instituționale: strategie, cultură, structură și oameni, dar și a factorilor care favorizează performanța unei organizații: leadershipul, comunicarea, învățarea organizațională, monitorizarea și îmbunătățirea continuă.

Atelierul de lucru a urmărit fortificarea capacităților de management instituțional. În cadrul discuțiilor, participanții au abordat subiectul excelenței instituționale prin prisma identificării provocărilor interne și stabilirea obiectivelor pentru soluționarea acestora. În ultima zi a instruirii au fost analizate cunoștințele acumulate, precum și stabilite noi direcții de colaborare interinstituțională pentru a construi eficacitatea și excelența funcționarilor în alegeri.

Evenimentul a fost o bună ocazie de a explora strategii atât pentru atingerea, cât și pentru menținerea excelenței în cadrul organizației.

BRIDGE este o abreviere din limba engleză, care se descifrează – Crearea Resurselor pentru Îmbunătăţirea Democraţiei, Guvernării şi Alegerilor. BRIDGE reprezintă un program de dezvoltare profesională pentru pregătirea specialiştilor, utilizând cele mai performante metodologii şi tehnici existente în domeniul electoral.