Comisia Electorală Centrală dezminte posibilitatea fraudării alegerilor locale generale

  • 16.10.2019
  • 1869
  • 0

 

Cu referire la conferința de presă susținută de doi membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău (CECE nr.1 Chișinău), CEC comunică următoarele. 

Sesizarea la care s-a făcut referire în cadrul acestei conferințe de presă a fost examinată atât de Comisie, cât și de către Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău. Astfel, ca rezultat a unor investigații interne paralele, s-a constatat că anexa la Hotărârea CECE nr. 1 Chișinău nr.62 din 24 septembrie 2019 cu privire la componența nominală a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare corespunde cu Decizia Consiliului Municipal Chișinău, în partea ce ține de desemnarea membrilor birourilor electorale corespunzătoare. La fel, s-a stabilit că lista membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare, care își exercită real atribuțiile corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău.

Eroarea admisă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice și nu afectează procesul electoral. Aceasta a fost generată prin greșeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chișinău.

Totodată, CEC subliniază că doamna Victoria Spînu cunoaște despre concluzia anchetei interne, a participat împreună cu funcționarii CEC la investigarea și verificarea veridicității informației invocate în sesizare, precum și a votat Hotărârea Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală nr. 1 Chișinău, prin care s-a atestat eroarea tehnică admisă și nicidecum o pretinsă fraudare a procesului electoral.