Nr. 4665 - cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 16 mai 2021

  • 16.02.2021
  • 2990
  • 0
HOTĂRÂRE
cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor
de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi
pentru funcția de primar în unele localități din data de 16 mai 2021
 
În scopul punerii în aplicare a hotărârilor Comisiei Electorale Centrale nr. 4363 din 14 octombrie 2020 și nr. 4581 din 19 ianuarie 2021 cu privire la stabilirea datei alegerilor locale noi ale primarilor comunelor Negurenii Vechi, raionul Ungheni și Hârtop, raionul Cimișlia și în temeiul art. 18 alin. (2), art. 22 şi art. 26 din Codul electoral nr. 1381/1997, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:
 
1. Se aprobă Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 16 mai 2021, conform anexei.
2. Prezentul program se remite, pentru informare şi realizare în limita competenței, autorităților publice locale ale comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni, comunei Hârtop, raionul Cimișlia, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum şi organelor electorale după constituirea acestora.
3. Monitorizarea nivelului de realizare a acţiunilor din program se va efectua de către Direcția management alegeri și de alte subdiviziuni responsabile din cadrul Aparatului Comisiei Electorale Centrale.
4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și poate fi contestată  în decurs de 3 zile calendaristice de la data adoptării, fără respectarea procedurii prealabile, la Curtea de Apel Chișinău (adresa: str. Teilor, nr. 4, mun. Chișinău).
 
Președintele
Comisiei Electorale Centrale                                                                                      Dorin CIMIL
 
Secretarul
Comisiei Electorale Centrale                                                                     Maxim LEBEDINSCHI
 
Chișinău, 16 februarie 2021
Nr. 4665